Αναπηρία, ένα extreme sport!

Posted on July 7, 2017

Αναπηρία, ένα extreme sport!

Γράφει η Βασιλική Χαλαστάνη.

Μάκης Καλαράς, ένας άνθρωπος απολαυστικός, ανατρεπτικός και δημιουργικός.

Σίγουρα όποιος τον έχει γνωρίσει θα μιλάει για αυτόν με θαυμασμό. Ένας άνθρωπος που είναι τόσο δυνατός. Παρ’ ότι ένα ατύχημα που είχε, τον καθήλωσε σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και να βρήκε απεριόριστη δύναμη μετατρέποντας τη ζωή του σαν να βγήκε από παραμύθι.

                                        Makia Kalaras, TEDx Lamia                                                                          Αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι δεν θεωρεί εκείνο το συμβάν ατύχημα αλλά ευτύχημα. Αυτό γιατί με ένα μαγικό τρόπο έχει κάνει την καθημερινότητά του να φαίνεται τόσο εύκολη που θα την ζήλευε ο καθένας από εσάς.

Το όνειρό του από μικρός να γίνει ολυμπιονίκης. Η τελική του απόφαση Παραολυμπιονίκης. Τίποτα δεν τον εμπόδισε ώστε να κατακτήσει μετάλλια σε παραολυμπιακούς αγώνες και να γίνει συνιδρυτής του συλλόγου «Περπατώ». Σκοπός του είναι να κάνει τη ζωή πολλών ανθρώπων πιο εύκολη, βρίσκοντας και μεταδίδοντας τρόπους και ιδέες. Πολλοί τον πίστεψαν και ακόμη περισσότεροι δικαιώθηκαν.

Πάρτε μία ιδέα από ένα βίντεο το οποίο εμένα με έκανε να σκεφτώ και να αναθεωρήσω πολλά και ιδίως να πιστέψω λίγο παραπάνω στην ισότητα:


Tagged as , ,