TEDxLamia 2017: Workshops & Experience

Posted on November 7, 2017

TEDxLamia 2017: Workshops & Experience

Τα αρχικά του TED σημαίνουν Technology Entertainment Design. Για να συμπεριλάβουμε όλη τη φιλοσοφία του TEDx στα workshops, η ομάδα του Experience του πρώτου TEDxLamia έχει σχεδιάσει δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους έναν αφιερωμένο στην Τεχνολογία (Tech Hub) και έναν αφιερωμένο στην Τέχνη (Design Hub).

Design hub

“Walking in Circles” – Άννα Βασώφ

Η Άννα Βασώφ γεννήθηκε στη Λαμία το 1985. Είναι αρχιτέκτονας και media artist και μας παρουσιάζει την τεχνική Non-Stop Stop-Motion. Είναι μια τεχνική animation κατά την οποία η κάμερα καταγράφει (κινηματογραφεί) συνεχόμενα μια ψευδαίσθηση αλλαγής κίνησης η οποία προκύπτει (προκαλείται) από τις “stopmotion” (ιδιότητες) χαρακτηριστικά του χώρου ή των αντικειμένων.

Προσέξτε τους 32 συμμετέχοντες που έχουν πολύ διαφορετικά σώματα και δεν κινούνται καθόλου, προσέξτε πως στο βίντεο μοιάζουν (φαίνονται) σαν μια φιγούρα, η οποία περπατάει σε κύκλους. Δείτε δύο παράλληλους κόσμους που πολλές φορές συγκρούονται.

Είναι μια ιδανική τεχνική για να αφηγηθεί κανείς αντιθέσεις και παράλληλα να κατανοήσει το τρόπο που παράγεται η ψευδαίσθηση στην κινούμενη εικόνα.

Synergy by DREAMS-Video Performance

by Kalkan TERAS: «Η δράση της ομάδας είναι ισχυρότερη από εκείνη που οι μονάδες δρούνε χωριστά». Για μένα αυτό ίσχυε ανέκαθεν. Πάντα πίστευα στην ομαδική εργασία και από μικρός ένιωθα τη δύναμή της. Η πορεία μου από τη Σχολή Καλών Τεχνών μέχρι τη Λαμία και τη Belle Arte, μου δυνάμωσε αυτή την πεποίθηση ότι εκείνο που μοιάζει ακατόρθωτο μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία και αυτό δείχνω και στο video performance.  Δίπλα μου η απόδειξη της συνέργειας: ο Άκης Λούκας στο blackbox, ο Αλέξης Τριανταφύλλου με τα «φώτα» του, ο Βαγγέλης Τζήμας στα προεόρτια και με τα όνειρα (Dreams) των ΖHU Nero τo δικό μας μήνυμα: η μοναδική διέξοδος είναι η ομαδική δράση.

Tech hub

Ski simulator

Για όσους και όσες από εσάς θέλετε να μετατρέψετε το σώμα (!) σας σε μέσο χειρισμού ενός σκιέρ αυτό το workshop είναι η ευκαιρία σας. Με απλά υλικά, τα οποία μπορεί να βρει και να παραγγείλει ο καθένας μας και με πολλή φαντασία, η ομάδα A2rTEST του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δημιούργησε ένα προσομοιωτή ski. Αυτό που χρειάζεται είναι να «προσδεθείτε» και να παίξετε καθοδηγώντας τον skier σα να είστε στη θέση του.

Workshop illusion

Η ομάδα A2rTEST επανέρχεται με απλά τεχνικά μέσα για να μας δείξει πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί μια οπτική ψευδαίσθηση, λόγω της αδυναμίας του εγκεφάλου να προσηλωθεί σε ένα σημείο. Η περιφερειακή όραση λειτουργεί με λανθάνων τρόπο και αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας στο δωμάτιο των ψευδαισθήσεων.

iPhotobooth

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην μεριμνήσουμε για μια αναμνηστική φωτογραφία από το event μας. Με τις παροχές του iPhotobooth δίνεται η δυνατότητα σε όλους σας να έχετε άμεσα και χειροπιαστά ένα ενθύμιο από την εκδήλωσή μας. Το ύφος και το στυλ στην φωτογραφία που θα βγάλετε καθώς και το φόντο της εκτύπωσης (green screen background) αφήστε το πάνω μας.

Workshops

Synergy room

Διακατέχεσαι από παρατηρητικότητα και ταχύτητα; Μπορεί η συνέργεια μεταξύ ανόμοιων πραγμάτων να σε οδηγήσει στην επίλυση ενός γρίφου; Μπορείς να συνεργαστείς με συνανθρώπους σου; Θα το ανακαλύψεις στο Synergy room του TEDxLamia!

-1 δωμάτιο

-5 διαφορετικές προσωπικότητες

-15 λεπτά

-Δεκάδες αντικείμενα στον χώρο

-Μια εξίσωση

Θα δεχθείς την πρόκληση της νίκης, αλλά και της ήττας; Η απόδραση από το #synergyroom είναι μονόδρομος. Δες, σκέψου, συνδύασε, διότι η “συνέργεια” είναι πάντα ο δρόμος της επιτυχίας.

Q&A lab

Ένα καθιστικό για φίλους, διάθεση χαλαρή, μια παρέα που ανταλλάσσει απόψεις, απορίες, ανησυχίες σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Ομιλητές και θεατές μαζί!

Ένα workshop που σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα κάποιον ομιλητή μας, να συνομιλήσεις μαζί του ή και με άλλους επισκέπτες του event μας για ένα θέμα ή προβληματισμό, μια εξίσωση που μέρος της είσαι και εσύ. Ερωτήσεις και απαντήσεις σε μια κουβέντα που έχει στόχο την αμεσότερη επαφή σου με κάποιους από τους αξιόλογους εισηγητές που θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή 

Beatbox

Ο Νίκος Δημηνάκης θα εισάγει το κοινό στις τεχνικές του Beatboxing μέσα από μια παιδαγωγικού τύπου διαδικασία. Οι συμμετέχοντες αρχικά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τρεις βασικούς ήχους Βeatbox οι οποίοι είναι: η μπότα, το ταμπούρο και το πιατίνι. Οι ήχοι αυτοί σχετίζονται με το Σετ Ντραμς (Drumset), καθώς πρόκειται για κρουστά που το αποτελούν. Έπειτα, οι “μαθητές” θα μπορέσουν να προχωρήσουν και σε πιο δύσκολες τεχνικές beatbox. Στόχος του Workshop είναι η γνωριμία του ευρύτερου κοινού με αυτή την όχι και τόσο συνηθισμένη τέχνη και φυσικά, η διασκέδαση!

Μείνετε συντονισμένοι και ραντεβού το Σάββατο 11 Νοέμβρη για μια μέρα γεμάτη δημιουργικές ιδέες, δυνατές εμπειρίες και πολλές εκπλήξεις!

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας ηλεκτρονικά εδώ ή να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ, Αβέρωφ 5, Λαμία.